19 Nisan 2021 Pazartesi

Sabah Yürüyüşü



Bahçeye diktiği sıra sıra sebzeler, meyva ağaçları vardı. Onlara çok emek vermişti. Aralarında küçük taşlardan yürüme yolu da yapmıştı. Sabahları köpeği dışarı salar, bahçenin yürümesine müsaade ettiği bölümüne çıkarır sonra yürüyüş için hazırlanırdı.

O sabah da bahçeye çıktı tek tek ağaçları sebzeleri kontrol etti. Sonra köpeği alıp yürüyüşe çıktı.

Uçsuz bucaksız kırlarda yaz kış demez yürürlerdi her sabah. Köpek sevinçle önde koşar kuyruğunu havaya diker, tanıdık birini görünce sevinçle sallardı.

Bahar kokusu havada yerler akşam yağmış olan yağmurdan ıslaktı. Taa uzaktan arkadaşının evi görünüyordu. Çok severdi Maureen ile sohbet etmeyi beraber kahve içmeyi. Maureen İrlandalıydı. Arada memleketine gider çok hoş yün kazaklar hırkalar alır gelirdi.

O günkü yürüyüşte o her zaman gördüğü adamla karşılaştılar yine. Birbirlerine özel bir şey sormazlardı. Ama eşim veya çocuğum diye lafa başlamadığına göre herhalde bekar olmalı diye düşünürdü Jenny.

Dün akşam gece geç saatlere kadar oturmuş, saçma sapan bir filme takılmıştı. Bir gün Maureen’e gidecek bu işin aslı astarı ne öğrenecekti.

Maureen ’in kocasını en son birlikte İrlanda’ya giderlerken görmüş sonra bir daha haber alamamıştı. Üç hafta sonra Maureen yalnız dönmüş, kocasının bazı miras işleri için geride kaldığını söylemişti. Aradan aylar geçmiş bir haber çıkmamıştı.

Meraklı komşu gibi şimdi gidip sormak olmaz diyordu kendi kendine ama farkında olmadan adımları kendisini Maureen’ in evine doğru götürüyordu.

Meraklı komşu gibi şimdi gidip sormak olmaz diyordu kendi kendine ama farkında olmadan adımları kendisini Maureen’ in evine doğru götürüyordu.

Kapıyı çaldığında açan olmadı, köpek sinirli sinirli dolaşmaya başladı evin etrafında. Bir de arka bahçeye bakayım dedi. Evden bir inilti geldiğini duydu. Mutfak camını zorlayıp seslendi içeri.  İnilti arttı yardım et, düştüm diye bir ses geldi kulağına.

Bahçe masasını çekti mutfak camına tırmandı içeri girdi, arkadaşını merdivenden düşmüş halde buldu. Hemen ambulansı aradı.

“İyi ki geldin, iyi ki geldin” diyordu Maureen.


Yazı çalıoşmalarından

Konu: durum

 Bir kadın nerede ne zaman saat kaçta nereye niye gidiyor?

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder