30 Nisan 2021 Cuma

Arzu

 

Bu sene hepimizin hayatı değişti. Birbirimizi göremediğimiz sarılamadığımız öpemediğimiz zamanlarda arkadaşlıklar dostluklar her zamankinden daha fazla önem kazandı. Birbirimizin kıymetini daha iyi anladık.

Evlere kapandığımız şu günlerde bizi kurtaran internetten görüntülü yaptığımız toplantılar, okuduğumuz kitaplar yazdığımız yazılar oldu.



Sevgili Işın’a bir yazı grubu oluşturalım dediğimde, sağ olsun hemen “olur” dedi, ortak tanıdığımız arkadaşları haber ederek, Cumartesi akşamları için bir grup oluşturduk. Konuştuk yazdık söyledik eğlendik güldük, zaman zaman hiç aklımızda yokken kalemimizden dökülen satırlar gözlerimizi yaşarttı. Birbirimizi anladık, dostlar arasında olduğumuzun farkındaydık.

Şiirler yazıldı öyküler yazıldı, memleketin çeşitli köşelerine hatta okyanus aşırı diyarlara gidildi hayal dünyamızda. Toplantıları misafir bekler gibi keyifle bekler olduk. Nurten'in Alev'in okuduğu şiirleri dinledik. İpek'in öyküsünü okuyup "...demişim..." demesini sevdik.

Sevgili arkadaşımız Arzu bu kışı memleketin Kuzuluk’ta Adapazarı’nda geçirmek istemişti. Ekrana yansıyan sıcacık odasında, kedileriyle beraber katılıyordu toplantılara duvarında yılbaşı süslemesi kendi elleriyle yaptığı, Nardugan ağacıyla.

Oda sıcacıktı Arzu’nun enerjisiyle ama kış sonuna doğru odunlar bitmiş, Arzu’cuk üşümeye başlamıştı. İki dakika arayla kelime söyleyerek yazdığımız yazılarda çaresiz kelimelerden biri de odun olmuştu. Gülmüştük. Bir seferinde de Işın’ın eşinin camı açıp Oksijen demesiyle grubun enerjisi bir anda yükselmişti.



Masal anlatmayı seven arkadaşımızın Kuzuluk’taki yaşamı da masal gibi gelirdi bana. Bu sabah Işın’ın Rüya adlı öyküsünü okurken şu satırlar çarptı gözüme:

Gözün göremediği, gökyüzünden yağan mikro, minicik, minnacık mayınlar geldi zihnine hemen, havada aslı, yere doğru düşerken…

İşte öyle gözle görünmeyen düşman, taa Kuzuluk’ta Arzu’yu bulup teslim almıştı. Kader demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Geriye güzel evlatları ve youtube de seslendirdiği yazılarından sesi kaldı yadigâr.

Arzu’cuğum ruhun şad, mekânın Cennet olsun. Allah rahmet eylesin. İpek'ciğim senin ve bütün arkadaşların başı sağolsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder