4 Nisan 2021 Pazar

Olağan Şüpheliler

 



 

Gün güzel başlamıştı. Cumartesi günü kısıtlamalar var. Hava güneşliydi. Dışarıda bahçede sevgili komşumla kahve içtik, gelen geçenle şakalaştık, sohbet ettik.

Bu aralar bizim sokak filmcilerin gözdesi, hafta sonları gelip film çekiyorlar. Sabahtan zilleri çalıp, bazı arabaların çekilmesini istediler biraz tatsızlık çıktı.

Sokağın iki başı trafik polislerince tutulmuş pek çok film arabası bir kenara kurulmuş tente altında teknik ekipmanlar. Gençler çalışıyor. Kimi durmuş çay içiyor kimi konuşuyor çoğunda maske yok.

Biraz yürüyeyim dedim sokağın öbür ucunda ambulans. Bu kadar çok polis ambulans biraz tedirgin oldum.

Önce bir genç kız genç delikanlıyla kavga ediyor, kızın yüksek perdeden bağırma sesi, başka konu mu yok dedim kendi kendime.

Sordum Exxen diye bir şirketin dizisiymiş. Dizinin adı Olağan Şüpheliler.

Sonra artık kahveleri içmiş içeri giriyorduk ki ekipler bizim eve doğru çekim yapmak için gelip sokağın ortasında çekime başladılar. Bakalım ne çekiyorlar demeye kalmadı, siyah uğursuz bir araba geldi, yolun kenarında beklemekte olan çıtı pıtı genç kıza çarptı. Kızcağız saçları dalağa dalga yapılmış uzun bir peruk, bir jean pantolon Barbie bebek gibi güzel, oyuncak gibi arabanın camının üzerinde uçtu yere düştü. “Aaa ne oldu?” derken, ayağa kalktı, gelip bir şey oldu mu diye baktılar. Sonra tentenin altında filmi seyredeceğiz olmadıysa bir daha çekeceğiz dediler.

Olmamış, biraz sonra tekrar hazırlık yapıldı. Siyah uğursuz araba tekrar gitti geldi göz göre göre bir daha kıza güm diye çarptı. Arabanın camı çöktü. Kız yerde inliyor. Hemen ambulans, ambulans diye bağırdılar. Ambulans geldi kızı götürdü. Bu nasıl bir film çekme metodu?

Elleriyle kafalarını tutup sus pus olup oturdular kaldırıma, sonra toparlanıp gittiler.

Kız dublörmüş, trafik polisinin müdahalesine veya zabıt tutmasına şahit olmadık. Bir şey olmamış gibi konu kapandı.

Zavallı kıza ne oldu bilmiyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Millet zaten haberlerde yeteri kadar kaza sahnesi görmüyor mu? Filmlerde o siyah arabalara, siyah takım elbiseli, siyah kravatlı adamlara çok mu ihtiyaç var?

Bu dublörlerin haklarını koruyan, arayan soran var mı?

Arkadaşımın sorduğu gibi yönetmen memnun kaldı mı acaba? Yoksa bir kere daha çekmek gerekiyor mu sahneyi? 

Neyse, Acun yeteri kadar para kazansın da gerisi mühim değil(!)

Yaralanan genç kıza Allah’tan şifa dilerim.  Umarım iş güvenliğinin ciddiye alınması için devlet gerekli tedbirleri alır. Çok çok üzüldüm bu olaya.

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder